Preloader images
Preloader icon

Există multe diferențe între un teren intravilan și unul extravilan, pe care mulți cumpărători nu le au la cunoștință atunci când urmează să facă o achiziție.

De obicei, un teren intravilan este mai scump decât un teren extravilan și, de obicei, se află într-o poziție mai bună în oraș. De cealaltă parte, un teren extravilan este situat la marginea orașului și nu se poate construi pe el, doar să se cultive cereale sau pomi fructiferi. Totuși, față de un teren intravilan, cel extravilan poate fi chiar de 10 ori mai ieftin.

În funcție de zonă, există posibilitatea achiziției unui teren extravilan și ulterior să poată fi trecut în teren intravilan. Pentru a afla dacă există aceatsă posibilitate, se va consulta oficiul de cadastru din zona din care face parte terenul.

Trecerea unui teren extravilan în teren intravilan de obicei, presupune achitarea unei taxe ce poate fi chiar de câteva ori mai mare decât prețul de achiziție. Diferența de preț este calculată în funcție de calitatea solului unde se află terenul respectiv.

Înainte de trecerea în teren intravilan, va trebui să obțineți cadastrul și intăbularea terenului. Apoi, următorul pas va fi să depuneți o cerere la primărie, prin care se va cere trecerea terenului din extravilan în intravilanul localităţii. Pentru un teren mai mare va fi nevoie de un plan urbanistic aprobat de Consiliul local, în care să se specifice viitoarea destinaţie a construcţiilor. Prin planul de urbanism zonal (PUZ) se extinde intravilanul localităţii prin cuprinderea terenului respectiv.

Pe un teren extravilan nu se poate construi. Pentru construcția pe un teren intravilan vei avea nevoie de autorizație de construcție și de un proiect cu termen de finalizare, semnat de un diriginte de șantier.

Așadar, înainte de a achiziționa un teren, asigurați-vă ce tip este – teren intravilan sau extravilan și cu ce scop va fi folosit – pentru construcție sau pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fie că ești în căutarea unui apartament pentru închiriat, o casă de cumpărat, sau deții proprietăți pe care dorești să le scoți spre vânzare , noi reprezentăm soluția ta.

Deva,B-dul 1 Decembrie 1918,Bl.A parter

tel.fix: 0354.409.035
tel mobil: 0764.771.855
0731259599
0745613068 0728020555

office@imobiliaregreen.ro

Subscrie

si vei fii tinut la curent cu ultimele noutati

2019 – Housey. All rights reserved.
Design and implementation by MULTIDIMENSION S.R.L.

Register

terms & conditions

Show Buttons
Hide Buttons
Aveti nevoie de ajutor ?