Preloader images
Preloader icon

Sa cumpar sau sa inchiriez o locuinta?

Atunci cand cautati o locuinta noua iti pui aceasta intrebare: sa cumpar sau sa inchiriez o locuinta? Dar exista nenumarati factori de luat in considerare: Care este bugetul alocat? Ce tip de cartier este potrivit pentru dumneavoastra? De cat de mult spatiu veti avea nevoie? Una dintre cele mai fundamentale decizii este cumpararea sau inchirierea unei locuinte.

Dreptul de proprietate este adesea mult mai promovat. Inchirierea este de preferat doar pentru cei care nu isi permit sa plateasca un avans. Ambele optiuni au avantaje si dezavantaje care necesita o atentie sporita. Daca sunteti un chirias care se gandeste sa devina proprietar tineti minte ca aceasta este o decizie  personala.Aceasta decizie   trebuie sa tina cont de stilul dumneavoastra de viata, obiective si situatia financiara.

Atunci cand detineti o locuinta si efectuati platile ipotecare lunare, treptat va construiti capitalul propriu. In afara de sentimentul de implinire care apare odata cu dreptul de proprietate, puteti obtine un imprumut de nevoi personale pentru a satisface anumite nevoi financiare. Majoritatea locuintelor se apreciaza in timp. Daca aveti rabdarea de a astepta  valoarea casei creste si puteti obtine obtine foarte usor profit. Ca si proprietar, nu aveti nevoie de permisiune pentru a decora, vopsi sau renova locuinta pentru a se potrivi stilului si nevoilor dumneavoastra. Astfel de imbunatatiri vor spori bucuria fata de locuinta si chiar valoarea de revanzare.

Atunci cand inchiriati, este mai usor sa va mutati cand circumstantele se schimba. Chiar daca trebuie sa inchideti contractul de inchiriere, este mai putin consumator de timp si mai putin stresant decat vanzarea unei case. Cand inchiriati, sunteti izolati, protejati de declinul pietei. Cand se strica ceva la o proprietate inchiriata, de obicei proprietarul este cel responsabil pentru reparatii. Pentru chiriasi, aceasta inseamna mai putine cheltuieli si mai putine probleme decat ca proprietari in situatii similare. Desi chiriasii nu trebuie sa plateasca multe costuri initiale atunci cand se muta intr-o locuinta, proprietarii maresc chiria in fiecare an. Imposibilitatea de a renova locuinta fara acceptul proprietarului. In calitate de chirias, daca doriti sa schimbati culoarea vopselei sau sa inlocuiti dulapurile de bucatarie pentru a se potrivi stilului dvs., nu puteti face acest lucru fara aprobarea proprietarului – sau deloc.

Ar trebui sa cumpar sau sa inchiriez o locuinta la asta ar trebui sa te gandesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fie că ești în căutarea unui apartament pentru închiriat, o casă de cumpărat, sau deții proprietăți pe care dorești să le scoți spre vânzare , noi reprezentăm soluția ta.

Deva,B-dul 1 Decembrie 1918,Bl.A parter

tel.fix: 0354.409.035
tel mobil: 0764.771.855
0731259599
0745613068 0728020555

office@imobiliaregreen.ro

Subscrie

si vei fii tinut la curent cu ultimele noutati

2019 – Housey. All rights reserved.
Design and implementation by MULTIDIMENSION S.R.L.

Login

Register

terms & conditions

Show Buttons
Hide Buttons
Aveti nevoie de ajutor ?