Preloader images
Preloader icon

Specialiștii în domeniu au realizat o analiza imobiliara 2017. Aceștia au ajuns la concluzia că prețurile cresc pentru locuințe și imobile, însă această bulă ar putea deveni începutul unei noi crize imobiliare în România.

Unele site-uri specializate în economia imobiliarelor au menționat că achiziţiile de locuinţe sunt în plină efervescență, discutându-se de un nou record de solicitări pentru obținerea fondurilor prin programul ”Prima Casă”.

Totuși, analiștii, la o analiza imobiliara, spun că prețurile sunt foarte ridicate la locuințe noi, și că tot proprietățile vechi sunt cele care joacă cel mai important rol pe piață.

Expertul economic Ion Radu Zilişteanu menționează întro analiza imobiliara 2017 pentru romanialiberă că ”faţă de procentul de 6% de creştere previzionat de UE, la noi, în ultimul an, a fost 7% creştere şi e un risc. Nu împărtăşesc părerea câtuşi de puţin. Piaţa e departe de a decola. Se fac tranzacţii obişnuite, nu speculative. Creşterea (sau descreşterea) e cu o singură cifră pe an. Că ne aş­teaptă o nouă bulă… asemenea chestiuni nu sunt justificate. Nu există un fundament economic”.

Ipotetic vorbind despre o nouă criză, „După bula din 2007, au rămas foarte multe terenuri, pe care s-au cheltuit enorm de mulţi bani şi şmecherii au plecat cu ei, iar românii îi plătesc. Celelalte state au TVA unică de 7%, 10%, ce scoate la lumină tran­zacţiile. Ştiţi care e diferenţa dintre un apartament de 450.000 şi unul de 470.000 de lei? 15%, pentru că se aplică TVA 19%“.

Și în Deva, o analiza imobiliara pentru 2017 are loc în aceleași circumstanțe ca în București sau ca în aproape orice alt oraș din România. Puterea de cumpărare a crescut datoriă măririi salariilor minime pe economie. Va urma însă o criză financiară identică cu cea din 2007 sau sunt doar speculații?

Indiferent de situație, în Deva, este de profitat de pe urma acestor creșteri imobiliare, mai ales dacă discutăm din punctul de vedere al investitorilor. Experții noștri imobiliari menționează că investiția în imobiliare Deva a crescut considerabil în ultimii ani, lucru foarte bun pentru dezvoltarea urbanistică.

Sursa analiza imobiliara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Login

Register

terms & conditions

Show Buttons
Hide Buttons
Aveti nevoie de ajutor ?