Preloader images
Preloader icon

 Agentia imobiliara Deva-Evaluarea corecta a locuintei:

Agentia imobiliara Deva Imobiliaregreen  sfatuim pe  cei care vor sa-si vanda apartamentul ca  trebuie sa se gandeasca la o evaluare corecta a locuintei si  la ce ia in calcul evaluatorul atunci cind estimeaza valoarea unei proprietati.

O investitie inspirata – poate creste pretul unui apartament cu mii de euro. Exista o serie de aspecte pe care un evaluator le ia in calcul la evaluarea unei locuinte. Expertul evaluator va analiza calitatea si starea constructiei. Finisajele si imbunatatirile interioare, dar si exterioare. Existenta unui garaj sau a unui loc de parcare asigurat.

In cazul evaluarii – primul aspect de avut in vedere este partea juridica, documentatia. Apartamentul trebuie sa fie igienizat. Evaluatorul vede in primul rand umezeala si peretii innegriti. Pe de alta parte, nici investitiile foarte mari nu sint indicate. Nu trebuie sa investeasca in imbunatatiri o suma care nu s-ar amortiza la vanzarea locuintei.

 

Pentru a determina valoarea unei locuinte sint importante zona, amplasamentul sau vecinatatile acesteia. Evaluatorul va urmari gradul de poluare in zona, infrastructura si accesul, distanta fata de scoli, parcuri, centre comerciale, etc. Chiar si anumite proiecte nefinalizate pot sa influenteze valoarea unei locuinte. Construirea unui hipermarket in zona poate sa ridice pretul de vanzare, in timp ce ridicarea unui bloc inalt langa o casa scoasa la vanzare poate sa ii scada valoarea dramatic.

 

In prima faza, proprietarul trebuie sa ii puna la dispozitie expertului evaluator o serie de acte care atesta dreptul sau de proprietate. Prin urmare, este nevoie de actele de proprietate in original ale imobilului care urmeaza a fi tranzactionat si de documentatia cadastrala. De asemenea, este necesara intabularea pe numele vanzatorului actual .

In cazul in care este vorba despre case sau vile, este nevoie si de cartea tehnica a constructiei. Ofiterul de credit face copii pentru toate aceste acte, le stampileaza conform cu originalul si le depune la dosar. Se face programarea la evaluator, care, dupa consultarea acestor acte, va face o inspectie la fata locului, urmarind o serie de aspecte care tin atit de locuinta, cat si de imprejurimi. Evaluatorul, in functie de politica fiecarei banci, poate fi intern sau extern.Au existat cazuri in care raportul unui evaluator extern a fost validat printr-o noua evaluare a unui specialist intern al bancii respective.Evaluarea corecta a  locuintei costa intre 80 si 200 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fie că ești în căutarea unui apartament pentru închiriat, o casă de cumpărat, sau deții proprietăți pe care dorești să le scoți spre vânzare , noi reprezentăm soluția ta.

Deva,B-dul 1 Decembrie 1918,Bl.A parter

tel.fix: 0354.409.035
tel mobil: 0764.771.855
0731259599
0745613068 0728020555

office@imobiliaregreen.ro

Subscrie

si vei fii tinut la curent cu ultimele noutati

2019 – Housey. All rights reserved.
Design and implementation by MULTIDIMENSION S.R.L.

Login

Register

terms & conditions

Show Buttons
Hide Buttons
Aveti nevoie de ajutor ?